lørdag den 2. marts 2013

GST 2012 og lidt 13

Jeg har jo lovet et lille tilbageblik på GST sidste år, og specielt de ting som jeg har taget med mig fra turen som formentligt vil hjælpe mig (og Bo) til at komme lidt nemmere afsted iår.

Som sagt kom Jan til mig ca 7-8 mdr før vi skulle afsted og spurgte om det var noget. På det tidspunkt forstod jeg slet ikke hvad det egentligt var der blev ment med Trophy, istedet for løb.

Efter et par kopper kaffe, fik jeg mere og mere fat i at man bare skulle se det som en lang tur i skoven, hvor man selv slæbte alt med man mente at skulle bruge.

Så var det jo bare.. hvad skal man bruge.

Vi tænkte længe på hvad mulighederne var.
Skulle man tage en rygsæk på, slæbe en trailer efter cyklen, måske en bagagebærer og et sæt cykeltasker. Vi kunne se der var tusinde muligheder og endnu flere udgaver af "need to have/nice to have"
Vi kikkede diverse fora igennem, samt fandt tilfældige billeder af folks cykler fra div. løb og sad og analyserede dem.

Vi blev på ingen måde klogere.

Vi begyndte lidt at snakke om hvad vi ønskede at have med os af udstyr og håbede det afgjorde hvorledes oppakningen ville se ud.
Vi var begge enige i at bruge et lille telt, en sovepose, og et liggeunderlag.
Maden ville bestå af havregryn til morgen, indkøbt frokost (og mokost), og aftensmaden have vi taget et lille gasblus med til.

Vi havde flere ting med som vi delte om at benytte, ingen grund til to store knive, kogekar osv. så vi var afhængige  af at vi blev sammen på hele turen.

Men hvormeget tøj, ekstra udstyr, osv vi skulle have med stod stadig lidt uklart.

Indtil Jan læste en længere tråd fra en tidligere TD deltager.
Hans ide var at være så minimalistisk som muligt, Ergo tage afsted som var det en lang søndagstur og ikke andet.
Der kom selvfølgelig telt sovepose og lidt kogekar med, men ellers have vi stort set ingen ekstra ting med.

Her ser i et billede jeg tog af de ting jeg havde med mig.

Og det var faktisk alt...

Nåh, nok om udstyr vi tog med, nu til lidt om selve vores tur.

Vi planlagde at tage færgen over Rødby Puttgarden og toget videre ca 75km sydpå.
Vores start stod i Travemunde om lørdagen, så fredagen stod på et hyggeligt møde og spisning med resten af deltagerne på en restaurant ned ved havnen.
Super hyggeligt, og stedet Os'ede af cykler, kortkikning, udstyrs trimning, og alm. tjitchat frem og tilbage om hvad det var vi var på vej til at starte på.Ca 1250km og ca 18.000hm... en fed tur igennem noget af det flotteste tyskland har at byde på.

Med godt samvittighed om at vi jo var så klar vi kunne være, tog vi færgen over sent fredag, fandt en overnatnings plads (midt i et særdeles fredet område, sagde skiltene) og fik en god nats søvn.

Lørdag morgen kom vi lige lovligt sent igang, så det var bare afsted til mødestedet, helt nede ved vandkanten ud til Østersøen.
Inden vi havde set os om var starten gået med et, "ses dernede" og alle trillede ned af vejen og vi var afsted.De gæve krigere lige inden afgang fra Travemunde

Vi, mig og Jan, havde en ide om at stoppe i første by og få købt lidt ind til MoKost (tidlig frokost), og Frokost, men vi fandt efter lidt tid ud af at vi havde lavet året største fejl.

Efter godt 2 timer havde vi intet fået at spise, intet vand i dunkene, ingen slik og holde blodsukkeret oppe på, og vi kunne se der ingen udsigter var til noget foreløbigt.
En tankstation blev en halv redning, med en kop kaffe, et par chokolade bare, og en sandwich (af den sløje slags), så vi i det mindste kunne klare os indtil frokost...

Derfra fulgte et laaaangt stræk, igen totalt uden mulighed for at shoppe ind nogen steder, og da vi næremede os tidlig eftermiddag og vi stadig ikke havde udsigt til en by begyndt vi langsomt at gå kolde...
Dog lige før en større by ramte vi en lille bakke hvor der stod 2 personer og heppede på os.. Totalt surrealistisk da vi jo følte os meget alene på turen.


120616-0003-dscn9341

To fyre der frivilligt stod med en lille bod af tagselv saft frugt og lidt kiks... TOTALT lækkert...
Lige det vi manglede for at komme lidt videre...

Knapt 10 km senere fandt vi endelig et supermarked og fik provianteret.. samt guffet alt for meget sukker....


Først herfra fik vi gang i en go rytme, og pedalerne begyndte stille og rolig at kører lidt nemmere i cirkler.

Generelt kunne vi se på vores "konkurrenter" som var omkring os (vi var meget nær de bagerste grundet vores tankstationsstop), at vi kørte med et noget højere snit. Og vi kunne forstå på dem hjemmefra at det gik ganske fint og vi hentede flere og flere.

 De første 100km er klikket ind...

De tre første aftner overnattede vi i det fri, hvilket virkede helt fint.
Vi kunne se at vi kørte 2-3 timer længere om aftnen end de omkring liggende deltagere, men tilgengæld sov vi 1-2 time længere om morgnen.

Der brygges kaffe inden afgang

Dagene gik med at komme afsted ca kl 7-8 og så egentligt bare tage de muligheder man kom i nærheden af. Når man så en bager så købe en kop kaffe og et stykke wienerbrød. Hvis man passerede et supermarked, ind og shoppe chokolade og pålæg til frokosten.Det var (på nær lige vores ringe start) faktisk kun om mandagen vi løb ind i problemer da vi stod uden vand midt på dagen og Jan var ved at gå kold. Det kostede 1-2 time at kører fra småby-småby i håb om at finde en vandhane, supermarked, bager... what ever.. Til sidst fandt vi en baggård med en udendørs hane.... NUJ det var rart.. OG NUJ det smagte Skidt... vi blev rimeligt klar på at det var brøndvand med chlor i. Men hvad... det virkede.

 Bemærk det fine Dannebrog, det skal helt sikkert med igen

De fleste dage kørte vi til mørket ramte os, normalt fandt vi først overnatning omkring kl 22-23 tiden, hvilket passede os fint. Så var man klar til at falde i søvn med det samme.

Der blev hjemmefra lagt op til at man telefonere til løbsledelsen hver aften med en status om humør og hvor man var. Det blev så lagt up på youtube.

Til den opmærksomme lytter, så er det Jan der snakker og ikke mig :)

Natten til tirsdag havde vi taget på et gasthaus, hvilket medbragte et tiltrængt bad, samt vask af jerseys Bibs osv.... Mums.. og så en god nats søvn i en rar seng. Helt sikkert noget man kunne mærke på tempoet dagen derpå.
Tirsdag stod på Brochen, og vejen dertil bestod på endnu flere kilometer på de allerede godt bekendte Betonfliser.

Beton så langt øjet rækker....

Beton fliserne er som ses på billedet, det der bliver lavet rigtigt meget vej af, langs den gamle grænse.
Fordelen, og vel grunden til man har brugt dem er at de er snært uopslidelige. Så har man så lavet huller i dem, for at kører tøjerne stod bedre fast på dem.
Hullerne er så tilpas irriterende at man ikke kan ignorere dem. ergo har du en sti imellem hullerne der er ca 7-8 cm bred. dernæst har de lavet nogen fliser med 4 huller i bredden og nogen med 3 .. som så gør at din sti skifter linie i ny og næ..

Jeg fandt hurtigt min rytme i bare at kører så hurtigt jeg nu lige kunne... Det gør cyklen mere retnings stabil, og skulle jeg ramme ud i hullerne så gør min hastighed at jeg næsten ikke kan nå at ramme ned i hullerne, så rystelserne var klart mindre.Da vi var på vej mod Brocken valgte vi at kører lidt hvert vores tempo, vi stod foran 20-30km betonhelved før vi begyndt at kører ind i skoven og op mod selve Brocken.
Vi var nu ikke blevet trætte af hinanden endnu, men det var rart bare at tage musik i ørerne og bare suse afsted i ens eget tempo. Vi aftalte at den forreste (mig selvfølgelig ;) ) skulle stoppe kl 11 og vente så vi kunne spise Mokost sammen, og fortsætte videre op over Brocken.
Det gav en super hurtig dag i godt vejr som hurtigt bragte os på toppen af brocken til en fortjent Weissbeer.
Vi havde de andre dage kørt ca 160-170km om dagen men her havde vi inden kl var 14 nået snært 100km, så vi stod til en mega go og hurtig dag.

 The Boyz er nået toppen

Vores nedkørsel skulle dog hurtigt vise sig at ændre på alle vores planer.

Jan drønede afsted og jeg var små 3-500m bagved... og ca halvejs nede af brocken af Grænsevejen, mødte jeg synet af en humpende mand der prøvede at stoppe mig, inden det gik lige så galt for mig som det lige havde gjort for ham.

3-4 Beton fliser havde grundet regn tiltet til den ene side, så det var snært umuligt at blive på vejen, og Jan havde taget den ned ved siden af vejen, ude i græsset. Da han så skulle op igen på betonfliserne stod hans 25kg tunge cykel foran en 20cm høj kant....

Kanten vandt !
To stk smadret fælge, et styk knæ incl vandsamling. Holde det i ro var doktorens ord... ÆV

Vi måtte afbryde dagen og jeg cyklede til nærmeste by for at se om vi kunne skaffe en skadestue samt 2 nye fælge.
Fælgene måtte jeg hurtigt opgive da Tyskland stadig var lidt "grønne" hvad angår 29".
Skadestuen blev hurtigt til en lettere febrilsk dame i turist informationen der ringede efter en Ambulance.

Min cykel blev gemt bag et hus i en have under lidt blade... Jeg blev samlet op, viste vej mod Jan, der var humpet ned fra betonvejen, og ned til selve asfalt vejen. Her blev Jans Ged smidt i skovbunden og efterladt og os alle afsted mod nærmeste skadestue (som så var 1 times kørsel væk)

Et par timer senere stod vi uden noget somhelst, på nær de små rygsække vi havde, i en by ca 80 km fra vores cykler som lå efter ladt tilfældigt..... ikke fedt..
En længere vandretur i byen bragte os til den nærmeste McD, og her blev planen lagt om at finde et hotel, overnatte, leje en bil, kører tilbage og samle cykler og.. og... og tage hjem til Danmark.. ØV

Vi var begge ekstremt bitre over at det måtte ende sådan. Jeg var meget tæt på at kører videre alene, men hele ideen i turen havde været at vi var to afsted sammen... så vi sluttede også sammen... plus.. det var begyndt at MEGA regne... og Casper havde den sløjeste regnjakke med.

Vi havde en go lang tur hjem i bilen, og fik vendt et par frikadeller omkring hvad og hvorledes.
Hvad havde vi gjort helt rigtigt, hvor havde vi for meget med, hvad manglede vi.. hvad udstyr var helt forkert.

Det stod klart at vores hænder gjorde ondt... meget ondt.. specielt mine, da jeg havde kørt med fast gaffel.

Dernæst havde Ass'en på os begge store problemer med bare at sidde i sadlen. Så det stod helt sikkert på bedre Bibs og formentligt også på en sadelpind med lidt affjering i.

For min sags skyld stod den på affjedret forgaffel. Og dækkende skal være så store som muligt, WTB laver efter sigende et 2.55 der pt søges efter at skaffe.

Ideen med at overnatte på et hotel havde givet så meget at det er en go ide at indlægge som en fast ting måske hvert anden dag.

Kogekar, og alt hvad der hed madlavning er overflødigt at have med. Havregryn i en pose er ikke dumt da det er noget man ved hvad er, men det kan spises fra en halv mælke karton, eller andet, og en ske dertil samt en kniv til at smøre en go sandwich, så er man nået langt, og har sparet meget i oppakningen.Jeg er selv i tvivl om jeg tager telt med næste gang, det lille telt jeg brugte var ikke specielt fedt at hoppe rundt i om aften. og havde det været megareng havde der ingen plads været til alle mine ting, samt at få tørret noget somhelst. Så jeg tror det står på et godt regnslag der kan sættes op som en lille biuak med et stykke snor. Husk på, vi bestemmmer jo selv hvor vi overnatter så det er jo bare at stoppe et sted hvor der er noget skur, træer eller andet jeg kan sætte et stykke snor fast i.

Regnjakken bliver opgraderet så man ikke bliver slået ud af en regnbygge der vare mere en 1 dag.

Ideen med en rygsæk er ok, men jeg havde lige lidt for meget i min. Tanken om bare at havde det mad til samme dag i rygsækken er ok, så næste år skal den være mindre, så man ikke kommer til at smide for meget i den.

Ramme taske og sadeltaske var 100% max fede, og helt rigtige.... Min holder til styret er måske ved at blive revideret, det afhænger lidt af om jeg kan finde et regnslag der intet fylder, for så bliver det kun underlag foran, og det kan side i et par stropper uden holder.

Der er stadig flere justeringer i tankerne og mere om dem hen af vejen. Nu står den på at få dresset Bo klar til tur. Og få samlet cyklen og prøvet lidt nye setup.

Til Jan Malling som var med på turen i 2012... MANGE tak for turen, tak for at spørge i sin tid, tak for at du gad at holde mig ud, tak for at havde den syge tankegang, tak for de sjove vittigheder vi fik fyret af om mandagen, flere af dem husker jeg stadig.

Mest af alt, tak for at være en go ven.


Det blev en lang en af slagsens... håber i for noget ud af det alligevel.

I er meget velkomne til at skrive en kommentar, det er jo altid rart at vide jeg ikke er helt alene herinde.Til jer andre, jeg smider lige lidt billeder her, med lidt kommentar..


Enjoy....


 Vi tager aldrig nogensomhelst steder uden vores eget optog....

 Krydsning af Elben, med en lille færge.. afgang 1 gang i timen... ikke ringe den passede med vi lige kom

 Vi løb lidt tør i frokosten den ene dag og det næste vi faldt over var en tankstation.. der blev shoppet 2€'s burgers der ikke var 20 cent værd... Men de smagte FANTASTISK Tja, sådan så "vejen frem" ofte ud... godt man ikke var først og skulle bane vej

 Vores Tirsdag bød på en meget varm dag, og da vi ankom var ejeren ved et tilfælde forbi på en ellers alm lukke dag.. hun forbarmede sig og lave to stk Milkshakes og 2 Milch cafe
 Massere af info, altid rart. Fint snit på 17.4, og kan se vi lige har rundet 500km totalt

 Cremekongen fulgte os en ½ dag, hans mål fra start var at være første mand på Brochen... Det nåede han ikke. Han overnattede samme sted som os lørdag-søndag, kom kl 00 og vækkede os ved at sætte telt op, han kunne så ikke sove, så kl 05 drog han videre. Vi stod selv op kl 7 og afsted kl 8.. kl 11 fandt vi ham i siden af vejen, noget bitter over 4 punkteringer og tæt på grådens rand.

 En af de mange gamle vagt-tårne der stod tilbage, og gav os en reminder om at der var en årsag til der var så få byer på vores rute

 guffe guffe, stor fordel ved turen.. god appetit
 Vi kom igennem nogle steder hvor man tænkte, how the hell did they find this.. specielt når man tænker på længden af løbet
 Årets skodburger nydes i fulde drag i vejkanten Der er mange Flåter når man begynder at skilte for dem.. ps vi så ingen i samme størrelse som den på skiltet..


Vejen til Brochen, 2-3 timer før det hele er slut

1 kommentar: