tirsdag den 14. januar 2014

Nyt år, ny hverdag

Så er vi kommet igang med det nye år, og allerede her, næsten 2½ uger inde, er min nye hverdag begyndt at forme sig.
Den har dog ændret sig en smule fra sidste på, på forskellige måder.

Største ændring er nok.... tadaaaaa Fitness World medlemskab.

 Hvilket jeg må sige er liiiiiidt mærkeligt.
Alt respekt for dem der kan få det til at virke, men for mig er det altså mærkeligt at løbe på et bånd inde i et lokale på 1. sal, mens jeg kikker på en væg, med et noget svedent fjernsyn der viser diverse musikvideo'er...
Eneste tanke jeg havde under "turen" var at jeg hellere ville have løbet ude i regnen :)

Men hvorfor så være der. Tja.. pt tror jeg mine løbeture bliver udendørs så længe jeg kan. Muligt at sne kan holde mig til løbebåndet en gang mere, men det må også være det.
Det positive er at med hensyn til de ting Morten fra OOB har vist mig, så har jeg alle remedier  jeg skal bruge. Måtter, vægte, ribber osv... Hvad ellers... tjo, mange af mine advents gaver (jeps jeg for stadig adventsgaver :) ), var iår diverse sunde ting... Her iblandt en god erstatning for min sukker i kaffen.... Kokos sukker. Bestemt ikke det samme, men kan sagtens gå an. Smager mere som brun farin.

Ellers er cyklen blevet brugt på de dage hvor lysten har været der, nu gælder det bare om at falde tilbage til den gamle rytme, med 3 gode dage i skoven og en masse kilometer hver dag til arbejde.
Ang. cyklen kan så siges at jeg nu er nået til at ville skifte kæde på min XX1. Der er stadig massere af kilometer i den, men ved at skifte nu, kan jeg fortsætte på samme kassette.
Det er ellers ikke noget man anbefaler at man gør, da det sjældent kan svare sig. Men til lige XX1 er kassetten en hæftig sag til næsten 3000,- så lysten til at få så mange kilometer ud af den som muligt er ret stor.
Noget af det flotteste CNC fræst der findes, ca 1½ time i maskinen, ud af en klump stål.

Havde jeg kørt videre havde den nok kunne få 3000km mere ud af den (den har ca. kørt 2500-3000km nu), så der burde være nok for en helt frisk til at nå hele vejen igennem turen.

Ved at skifte nu, burde jeg kunne kører endnu 2500-3000 og måske skifte til endnu en kæde og kører den helt ned på 3-4000 km. Så har den vidst også givet de kilometer den kan.

Hvis nogen syntes det lyder liiidt søgt, så husk at det er kæden der er det svage led, og hvis vi skifter det lidt oftere ca omkring 50% slid, så er slidtagen ikke specielt stor på kassetten. Det er først når kæden er blevet urimeligt lang (75%) at det begynder at gå galt, og så er kassetten pludseligt så slidt at den ikke ville kunne tage en ny kæde uden at lave chainsuck.

 Som sagt har jeg været i skoven, og imens der er utallige der klager på Facebook og what not, så vælger jeg at kører ud hvor der er snært ingen mudder. Her bevis for 2 timers stier i søndags, efter storregn hele lørdagen. Og jo.. kørte i skovene omkring Værløse, deriblandt Hareskoven, som ellers er kendt som mudder brun indtil juli månede.


Fair nok. Der er mudder på min cykel, men slet ikke som alle de andre tosser derude :)
Bemærk min Deuter taske snært ikke er mærket af mudder.
 Faktisk var det primært da vi kørte på grus at der var mest smat.

Så, hvis du er træt af mudder.. så kom med... 
Planen er at kører længere ture: 
Søndag, 2-5 timer
Onsdag, fra butikken ca kl 1630 i 2-3 timer
Fredag, formiddag 2-3 timer.
Primært stier og grus. 

Men men men.. det ser jo ud til at alle mountainbikers vinter bønner er blevet hørt og der er endelig udsigt til go frost, så vi kan få et godt fast spor igen. Og er du bange for de frostne "togspor" der kommer derude af andres spor... så køb en 29+  med 3.0 dæk :)

Se og kom i skoven.. den savner dig !!!!!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar